KCDK-E: Kürt halkının iradesi kazandı

KCDK-E, yerel seçimlere dikkat çekerek, "Soykırım politikaları çöktü, Kürt halkının iradesi kazandı" dedi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), tarafından yapılan yazılı açıklamada, "22 yılı aşkın bir süredir süren soykırım, zulüm ve savaş politikaları çöktü. Kürt halkı hem Kurdistan hem Türkiye coğrafyasında rolünü oynayarak diktatörlüğe karşı belirleyici güç olduğunu ortaya koydu" denildi.

'AKP-MHP İKTİDARI ÇÖKÜŞTE'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Seçim öncesi ve seçim günü yapılan tüm baskı ve müdahalelere rağmen Kurdistan iradesini DEM Parti’den yana koymuştur. Birçok ilde asker, polis ve taşıma seçmen üzerinden kayyımı oyları gasp ederek uygulayan AKP rejiminin oyunları işe yaramadı.

 Halkın emeğini ve geleceğini parazit sermaye üzerinden kendi etrafında toplayan AKP-MHP faşist ittifakı Kürt halkının iradesi ile geriletilerek kaybetmiştir. Sefaletle, açlıkla, işsizlik ve yoksulluk gelecekleri çalınan Kurdistan ve Türkiye halkları bu rejime 'Edi Bese' demiştir.
Gelecekleri çalınan gençlerin, çocukların, yaşlıların, yoksulların, cinayetlerle katledilen kadınların isyanları sandıkları yansımıştır. Kürt halkını soykırıma uğratmak için yemin etmiş ve bunun için her tür savaş aracını devreye sokan Kürt düşmanı AKP-MHP çöküşe geçmiştir.
10 Ekim 2023’te başlayan ve dalga dalga tüm dünyaya yayılan ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesi 2024 Newrozlarıyla doruk noktaya ulaşarak zirve yapmıştır. Hem Kurdistan’da hem de Avrupa’da halkla bulaşan hamle milyonlarla bütünleşerek irade olmuştur.

'KÜRT HALKI REBER APO ETRAFINDA KENETLENDİ'

2024 yerel seçimlerinin başarısı hamlenin geldiği halklaşan aşamayla direkt bağlantılıdır.
Bu ruh ve bu coşkuyla Reber Apo etrafında kenetlenen Kürt halkı Kurdistan’daki zaferi Türkiye metropollerinde şehir ittifakı üzerinden büyüterek kilit bir güç olduğunu göstermiştir. CHP başta olmak üzere tüm herkese bu muazzam güç olmadan hiçbir politikanın ileriye gitme şansı olmadığını göstermiştir. Artık Önder Apo’yu özgürleştirme hamlesi halklaşmıştır ve milyonlar 31 Mart gecesi meydanlarda 'Bijî Serok Apo', 'Jin Jiyan Azadî' sloganlarını haykırmıştır.
Nüfus yoğunluğuyla bir Kürt kenti olan İstanbul’da, Kürt halkının taleplerinin reddedilemeyeceği ve büyük metropollerin kaderini değiştiren bu gücün siyasette inkar politikasıyla bir yere varamayacaklarını hatırlatmıştır. Bu performans ileri ki dönemlerde önemli etkileri olacak siyasal dönüşümler açısından iyi okunması gereken bir dönemeçtir. Bu sonuç artık ve imha politikasıyla bir yere varılmayacağını herkese göstermiştir.

'DEM PARTİ ÖNEMLİ BİR MEVZİDİR'

DEM Parti etrafında birleşmiş olan Türkiye ve Kurdistan halkları bu bundan sonra da bu misyonla demokrasi mücadelesini, savaşa ve soykırıma karşı halkların birleşik mücadelesinin ileriye taşınmasında önemli bir mevzi olacaktır.
Sahte seçmen polis ve asker baskısına rağmen Kürt halkının kazandığı zaferini KCDK-E olarak kutluyoruz. 3’cü yol stratejisi için önemli bir mevzi olan DEM Parti, bileşenleri ve Türkiye halklarının bu önemli dönemeci ve zaferi bilince çıkararak, soykırım ve savaşa karşı demokratik ulus çizgisi etrafında birleşmenin gerçek bir çözüm olacağı inancını yineliyoruz."